Varför ska jag använda en trefasanslutning?

Saker att göra med el är ofta ganska komplicerade. När man arbetar med el finns naturligtvis alltid risken att du ska råka ut för elektriska stötar eller orsaka kortslutning i huset. Det är därför mycket viktigt att undersöka ordentligt eller ringa in en expert när man arbetar med el, t.ex. en 3-fasanslutning.

Vad är enfasanslutning

En elektrisk anslutning består av kablarna som ansluter mätarna från mätarskåpet till elnätet. Anslutningens storlek avgör hur mycket kraft som kan passera genom den och därför har du tillgång i ditt hem. För en enfasanslutning finns det två ledningar, fasledaren och den neutrala ledningen, som går in i ditt hus med en elektrisk kabel för att förse dig med elektricitet. Spänningen på dina uttag är skillnaden mellan de två ledningarna. De flesta hus har denna anslutning

Vad är en trefasanslutning

Anslutningen av el till ditt hus bildas med trefasledningar och en neutral ledning. Trefassladdarna är alla laddade med tvåhundratrettio volt. Totalt sett är detta en större anslutning än enfasanslutningen.

När ska du ta en trefasanslutning?

I vissa fall måste du ha en trefasanslutning för att kunna använda vissa enheter. Till exempel om du behöver strömflöde. Detta används med utrustning som förbrukar mycket el vid högre spänning än 240V. Om du behöver strömflöde måste du ha en trefasanslutning, annars är det inte möjligt. Numera är det bara möjligt att få en trefasanslutning om du begär en ny anslutning. I slutändan är den här också det bästa ledningen att ha, eftersom den ger mer kraft.

Vi som elektriker kan ordna trefasanslutningen åt dig och installera elen ordentligt. Tveka inte att kontakta oss som din elektriker i Stockholm om du har frågor om de olika anslutningarna eller andra saker som rör el.