Slipp synliga kablar

Har du insett att du behöver bygga ut huset? Eller vill du ha nya elledningar i en befintlig del av ditt hem? Först och främst måste ny el installeras. Det är viktigt att du ansluter strömkablarna korrekt. Detta gäller inte bara själva uttagen. Elektricitet måste också anslutas i ditt skåp. Förutom att ansluta är det också viktigt att bli av med. Detta måste naturligtvis göras snyggt. Det är inte en syn när kraftledningarna går över väggen och taket, så kom ihåg att bli av med kablarna.

Skär rören i väggen eller golvet

Om du bor i ett relativt nytt hem är kraftledningar utan tvekan väl dolda. Chansen är stor att allt är snyggt inbakat i golv eller vägg. Med fräsning görs ett skår i golvet eller väggen. Rörleden införlivas sedan i detta, vilket skapar en jämn yta. Förutom rörledningarna är vägguttag ofta också införlivade i väggen. Detta förhindrar att strömställare och uttag bildar ett block på din vägg. Detta ser mycket mindre snyggt ut än när allt är gömt i din vägg. Du måste ha en fräs för att leda rör. Har du ingen erfarenhet av den här enheten? Överväg i så fall att låta en av våra elektriker i Stockholm sköta dragningen av dina kablar.

Elektriker döljer dina kablar

Klarar du inte att hantera en fräs själv? Eller verkar det helt enkelt inte förnuftigt att göra det själv? Då är det tillrådligt att ringa in en elektriker. Han vet bättre än någon annan hur han kan bli av med elen i ditt hem. För övrigt engagerar du inte bara en sådan professionell för att bli av med kablarna. Han kan också ansluta strömmen i ditt hem. Att anställa en elektriker kostar verkligen pengar. Men du är därför säker på en korrekt anslutning och därför av makt. När du kommer igång med installationen av el är det naturligtvis fortfarande frågan.