FÖRHINDRA ETT BLIXTNEDSLAG HEMMA?

Det är inte förvånande att många människor är rädda för blixtar och åska. Åskvädren är inte bara mycket höga, utan farliga situationer kan också uppstå! I värsta fall börjar en brand när blixt träffar ditt hem. Motivering tillräckligt för att minimera risken för blixtnedslag hemma. Vår elektriker kommer gärna att ge dig några användbara tips som kan hjälpa dig med detta. Vad vet du redan om att förhindra ett blixtnedslag hemma?
Speciellt för hus som ligger mellan stora områden med fält kan en blixtnedgång orsaka farliga situationer. Trots allt letar blixtar alltid efter den högsta punkten, som i detta fall är taket på ditt hem.

Koppla ur elektrisk utrustning

Att förhindra skador på grund av blixtnedslag börjar med att ta bort alla enheter ur eluttagen. Ett blixtnedslag i huset släpper så mycket ström att elektrisk utrustning kan gå sönder på en gång. För att undvika att behöva köpa de olika elektriska apparaterna igen rekommenderas det att koppla ur elektriska apparater. Observera att det inte räcker med att bara stänga av den elektriska utrustningen.

Att ringa samtal under blixtnedslag är farligt

Under ett kraftigt åskväder är det mycket frestande att ringa dina föräldrar eller andra familjemedlemmar. När allt kommer omkring, vill du se till att alla är säkra! Genom att ringa med en fast telefon riskerar du skador på dig själv i det här fallet. En fast linje är ansluten till elnätet, vilket kan ge dig en stor chock vid blixtnedslag. Detta gäller också en timmes bad eller ta en varm dusch under åskväder.