Att tänka på när du använder en dimmer

För att göra ditt vardagsrum eller sovrum ännu mer atmosfäriskt kan det vara värt att överväga att använda en dimmer. Med en dimmer kan du dra nytta av olika fördelar! Tänk till exempel på möjligheten att vakna på ett trevligt sätt. Ingen gillar ett starkt ljus på morgonen. Med en dimmer kan du öka ljusstyrkan mycket gradvis. På så sätt vaknar du på ett lugnt sätt, vilket sparar dig själv, dina kollegor och din partner från ett dåligt morgonhumör. I vardagsrummet kan dimmern vara särskilt trevlig på kvällarna. Under en romantisk film kan du sänka ljusets intensitet något med dimmern.

Det är inte alltid möjligt att montera en dimmer

En dimmer är ofta inget annat än ett skjutreglage eller ett vridreglage, med vilken ljusstyrkan kan justeras. Det beslutas ofta att placera dimmern istället för en befintlig strömbrytare. När allt kommer omkring är det inte längre nödvändigt att använda dimmern! Ändå finns det flera aspekter att ta hänsyn till i förväg. Kontrollera till exempel noggrant om dina lampor kan kombineras med dimmern.

Installera en dimmer i huset själv

Du behöver ofta inte hjälp av våra elektriker för att installera en dimmer på platsen för en gammal strömbrytare. Du kan ta bort den gamla strömbrytaren och montera dimmern direkt. Det är klokt att använda en spänningssökare för detta. Spänningssökaren berättar snabbt och enkelt vilka komponenter som får ström. Detta förhindrar alltså dig från att få en förvånande stöt medans du jobbar.

Behöver du hjälp att montera el eller liknande i ditt hus eller lägenhet så har vi många kompetenta och skickliga elektriker till ditt förfogande i Stockholm. Kontakta oss idag så ger ci dig en offert.